Natuurlijk

De Dirty Dozen: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste bestrijdingsmiddelen

Elk jaar brengt het wetenschappelijk onderzoeksteam van de EWG een update uit met de vastgestelde hoeveelheid aan bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Hieruit volgt dan de bekendmaking van de beroemde Dirty Dozen en Clean Fifteen, die respectievelijk de gewassen met de meeste en minste bestrijdingsmiddelen weergeven. In dit artikel bespreken we de resultaten! Eerst even […]

Continue Reading

CoolSculpting®: Onze Exclusieve Mei-Aanbieding – Kazem Aesthetica

CoolSculpting®: Onze Exclusieve Mei-Aanbieding – Kazem Aesthetica Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie Accepteren De cookie-instellingen op deze website staan op “cookies toestaan” om u de best mogelijke ervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, of wanneer u […]

Continue Reading

9 Voedingstips om je CO2-voetafdruk te verkleinen

Veel mensen voelen een dringende behoefte om hun impact op de aarde te verminderen vanwege de catastrofale gevolgen van de klimaatverandering en de ontginning van hulpbronnen. Eén strategie is het verkleinen van je CO2-voetafdruk, die een maat is voor je totale uitstoot van broeikasgassen, niet alleen door autorijden of elektriciteitsverbruik, maar ook door levensstijlkeuzes, zoals […]

Continue Reading

Dieet- en voedingsadvies bij een histamine intolerantie

Het is weer een poosje geleden dat we een lezersvraag hebben beantwoord, dus het is weer de hoogste tijd. Dit keer behandelen we een intolerantie voor histamine. Er komen dagelijks vele vragen binnen en de vraag hoe we een gevoeligheid voor histamine met voeding kunnen bijsturen komt regelmatig voorbij. Misschien heb je zelf last van […]

Continue Reading

11 redenen waarom te veel suiker slecht voor je is

Van pastasaus tot pindakaas, toegevoegde suiker vind je zelfs in de meest onverwachte producten. Veel mensen vertrouwen voor hun maaltijden en snacks op snelle, bewerkte voedingsmiddelen. Omdat deze producten vaak toegevoegde suikers bevatten, vormt het een groot deel van hun dagelijkse calorie-inname. Bij volwassenen in de VS vormen toegevoegde suikers tot 17% van de totale […]

Continue Reading

Wat is pectine? Uitleg over een unieke vezel

Pectine is een unieke vezelsoort die voorkomt in fruit en groenten. Het is een oplosbare vezel die bekend staat als een polysacharide, een lange keten van onverteerbare suikers. Bij verhitting in aanwezigheid van vloeistof zet pectine uit, waardoor het verandert in een soort gelei. Het is daarom een prima verdikkingsmiddel voor jam en gelei (1). […]

Continue Reading

Keuringsdienst van Waarde: waterfilters volstrekt onzin! Is dat echt zo?

Afgelopen donderdag behandelde de Keuringsdienst van Waarde de vraag of waterfilters in Nederland zin hebben of niet. Het onderwerp van de uitzending was van tevoren aangekondigd, dus ik zat al klaar op het puntje van mijn stoel. Ik had vooraf al een vermoeden welke kant het op zou gaan en dat bleek inderdaad het geval: […]

Continue Reading

Hoeveel eetmomenten op een dag is het gezondst?

Er zijn mensen die denken dat 6 keer op een dag eten gezonder is dan 3. Zelfs deskundigen beweren soms dat een start met een stevig ontbijt de bloedsuiker stabiliseert en dat het eten van 5 tot 6 kleine maaltijden per dag voorkomt dat je stofwisseling vertraagt. Er is dus veel verwarrend advies over de […]

Continue Reading

Documentaire Vitamania: de zin en onzin van vitamines en supplementen

De afgelopen week heb ik gekeken naar de documentaire Vitamania. Hierin wordt getoond hoe we door marketeers worden verleid om steeds meer supplementen te slikken. Ook komt aan bod wat de gevaren zijn van zowel een teveel als een tekort. Zelfs de geschiedenis van deze jonge en groeiende markt wordt besproken. Hoewel ik het meeste […]

Continue Reading

Advanced Glycation End products (AGE’s): wat zijn dat?

Te veel eten en overgewicht kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het leidt tot een verhoogd risico op insulineresistentie, diabetes en hartziekte (1). Maar volgens onderzoek kunnen ook schadelijke verbindingen genaamd ‘advanced glycation end products’ (AGE’s) een heftig effect op je stofwisselingsgezondheid hebben, ongeacht je gewicht. AGE’s hopen zich vanzelf op bij het ouder worden, ze […]

Continue Reading